Personuppgiftspolicy

Budgivarna.se tillhandahåller en plattform för köpare och säljare (medlemmar) att köpa och sälja varor med hjälp av budgivning där högsta budet på en vara blir försäljningspriset.  Budgivarna.se äger inte några av de varor som auktioneras ut och säljs på budgivarna.se. Transaktionen mellan köpare och säljare sker helt och hållet mellan medlemmarna, inga varor passerar budgivarna.se och budgivarna.se är inte delaktig i de förhandlingar som sker mellan köpare och säljare.


Denna personuppgiftspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder information om våra användare, och hur vi skyddar våra användares integritet. Om du inte kan godta vår personuppgiftshantering eller våra andra villkor ber vi dig avstå från annonsering och att i övrigt använda våra tjänster. Den information som samlas in för dessa syften omfattar både sådan information du själv lämnar (namn, e-postadress m.m.) och information som automatiskt samlas in genom din användning av våra tjänster, däribland tjänster/webbplatser du besöker och/eller beställer, information om geografisk position och teknisk information om din enhet och Internetanslutning.

Personuppgifter

Personuppgifter är information som kan kopplas till en identifierbar person som är i livet. Till exempel, personnummer, namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Behandling av personuppgifter är all användning av personuppgifter, till exempel insamling, registrering, sammanställning, lagring och distribution, eller en kombination av dessa användningsområden. All behandling av personuppgifter omfattas av personuppgiftslagen och Datainspektionen är den myndighet som övervakar att lagen följs.

Vilken information samlar vi in?

Vi samlar in information om dig när du registrerar ett användarkonto och vid användning av våra tjänster.

Information som du själv lämnar till oss

När du registrerar dig som användare, skapar en auktion, registrerar bevakning av auktioner eller lägger ett bud i en auktion lämnar du ifrån dig uppgifter som lagras av oss. Denna information lagras i vår databas för att vi ska kunna tillhandahålla den tjänst du använder, för att vi ska kunna förbättra våra tjänster, för att begränsa missbruk av tjänsterna och för att förhindra och följa upp brottsliga aktiviteter. På samma sätt samlar vi in information om dig när du kontaktar oss, till exempel genom att skicka e- post. Vi sparar även synpunkter och förslag som du lämnar till oss så att vi kan förbättra och utveckla våra tjänster och produkter.

Information som samlas in automatiskt i samband med användning av våra tjänster

När du använder våra tjänster, registrerar vi information om de tjänster och webbsidor du använder och hur du använder dem. Informationen kan delas upp i följande typer:

Teknisk information om din enhet och Internet-anslutning

Via serverloggar och andra verktyg registrerar vi information om den tekniska enhet du använder och hur den är uppkopplad till våra tjänster, inklusive operativsystem, webbläsarversion, IP-adresser, cookies och unika identifieringsfiler. Denna information används oftast för anonymiserad och aggregerad statistik, men kan också kopplas ihop med ditt användarkonto. Informationen gör bland annat att vi kan analysera på vilket sätt du använder våra tjänster och att vi kan anpassa våra tjänster till den enhet du använder för en bättre användarupplevelse.

Information om hur du använder tjänsterna

När du söker efter en auktion på budigivarna.se, eller använder våra tjänster i övrigt, registreras denna aktivitet automatiskt i våra dataloggar. Vi använder denna information, bland annat för att försvåra missbruk av tjänsterna, förhindra brottsliga aktiviteter, förbättra våra tjänster och tillhandahålla innehåll som är anpassat efter ditt användarmönster (exempelvis att visa annonser i ditt område eller ge förslag på liknande innehåll som du sökt efter).

Platsinformation

När du använder våra tjänster tar vi fram ditt ungefärliga geografiska läge baserat på din IP-adress Informationen används till exempel för att visa auktioner som är relevant för din geografiska plats.

Cookies och annat innehåll som lagras lokalt 

Vi använder exempelvis cookies (kakor) för att du inte ska behöva logga in varje gång du besöker vår webbplats. Mer om cookies kan du läsa om på sidan om cookies.

Vad används uppgifterna till?

Personliga tjänster, omdömen och marknadsföring.

Vi kan använda dina uppgifter för att anpassa bannerannonser och annat kommersiellt innehåll.

Förbättra användarupplevelsen

Vi använder insamlad data för att ge dig mer användarvänliga tjänster och vid behov förbättra vårt gränssnitt, till exempel för att användare med en viss webbläsare eller mobiltelefon inte ska ha svårt att skapa eller söka bland auktioner.

Förhindra missbruk av tjänsterna

Vi använder den information som rör användarnas aktiviteter och tekniska data för att begränsa olika former av missbruk av våra tjänster och för att förhindra brottsliga aktiviteter. Med missbruk avses bland annat bedrägeri, utskick av skräppost, phishing, trakasserier, försök till olovlig inloggning på användarkonton samt övriga aktiviteter som är otillåtna enligt våra regler eller olagliga.

Produktutveckling

Syftet med vår behandling i denna del är bland annat att ta fram statistik som används för att förbättra och utveckla budgivarna.se.

Informationsdelning

Om man misstänker att det har förekommit en lagöverträdelse i samband med användning av våra tjänster kommer information om din användning av våra tjänster på begäran att lämnas ut till myndigheter. Vi kan också, efter en intresseavvägning, välja att lämna ut information till andra om det är nödvändigt för att förhindra brott, eller om informationen är nödvändig för att klargöra specifika tvister om annonsobjekt, jfr. personuppgiftslagen 10 f §. Vi kommer inte att dela, sälja, överlåta eller på annat sätt lämna ut personlig information om dig på annat sätt än vad som anges i denna personuppgiftspolicy om vi inte är skyldiga att göra det på grund av ett bindande beslut av domstol eller efter att vi först inhämtat ditt samtycke. Detta utesluter inte att vi kan använda ett personuppgiftsbiträde som behandlar personuppgifter på uppdrag av oss i enlighet med avtal. Personuppgiftsbiträden som kan få tillgång till dina personuppgifter i samband med tillhandahållande av tjänster till oss (exempelvis när vi använder en tredje part för att genomföra betalningstransaktioner eller lagra information på en webbserver) kommer vara underställda sekretess och kommer inte att tillåtas att använda denna information på annat sätt än för utförandet av tjänster för oss. Personuppgifter kommer inte att lagras längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla syftet med behandlingen. Du kan även be oss att ta bort information om dig som användare, såvida denna information inte behövs för att tillhandahålla en tjänst som du ändå vill ha tillgång till eller det finns lagstadgad skyldighet för oss att lagra information under en viss tid (exempelvis viss information om köp och försäljning av tjänster i enlighet med redovisningslagstiftning).

Säkerhet

De personuppgifter som samlas lagras och behandlas på ett tryggt och säkert sätt.

Användning av analysverktyg och cookies

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats. För att uppnå bästa möjliga funktionalitet samlar vi in olika typer av information om våra användare. Exempel på sådan information är de sidor som besökts, tid på dygnet besök gjordes och vilken typ av webbläsare som används. Vi använder också olika former av teknik för att känna igen dig som användare och för att analysera data om våra användare. Tekniken används då den är nödvändig för att tjänsten ska fungera, för att göra det lättare för dig att använda tjänsten, och för att vi ska kunna genomföra analyser som gör det möjligt för oss att ytterligare utveckla våra tjänster i linje med användarnas behov. För närmare information om hur vi använder cookies hänvisas till vår cookiepolicy.

Ändringar av policyn

Vi kommer att regelbundet uppdatera denna personuppgiftspolicy för att spegla eventuella ändringar i hur vi behandlar personuppgifter. Om väsentliga ändringar genomförs kommer vi att informera dig om dessa på denna sida.

Senast uppdaterad den 20 juli 2016.  

Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies mer information

Vi använder cookies!

Cookie-inställningarna på denna webbplats är inställda på " tillåta cookies " för att ge dig den bästa webbupplevelse som möjligt. Om du fortsätter att använda denna webbplats utan att ändra inställningarna för cookies eller du klickar på "Acceptera" i popupp fönstret nedan då samtycker du till detta.

En cookie är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder cookies. Nästa gång du besöker samma webbplats kan den läsa din cookie och visa sidorna enligt dina inställningar.

Du kan kontrollera och radera cookies precis som du vill. Läs mer på aboutcookies.org. Du kan ta bort alla cookies som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några cookies. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungerar.

Om du inte accepterar att det sparas cookies i din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare (Internet Explorer, Firefox, Chrome m fl) så att den inte sparar cookies.

Mer information om cookies kan du hitta på PTS. i deras text - "Frågor och svar om kakor (cookies) för dig som använder internet".

Stäng