Personuppgiftspolicy

Denna sida är uppdaterad den 24 Maj 2018 inför ikraftträdandet av den nya Dataskyddsförordningen, GDPR, den 25 maj 2018.

Budgivarna.se tillhandahåller en plattform för köpare och säljare (medlemmar) att köpa och sälja varor med hjälp av budgivning där högsta budet på en vara blir försäljningspriset.  Budgivarna.se äger inte några av de varor som auktioneras ut och säljs på budgivarna.se. Transaktionen mellan köpare och säljare sker helt och hållet mellan medlemmarna, inga varor passerar budgivarna.se och budgivarna.se är inte delaktig i de förhandlingar som sker mellan köpare och säljare.


Denna personuppgiftspolicy är uppdaterad för att efterleva den nya Dataskyddsförordningen, GDPR och förklarar hur vi samlar in och använder information om våra användare, och hur vi skyddar våra användares integritet. Om du inte kan godta vår personuppgiftshantering eller våra andra villkor ber vi dig avstå från annonsering och att i övrigt använda våra tjänster. Den information som samlas in för dessa syften omfattar både sådan information du själv lämnar (namn, e-postadress m.m.) och information som automatiskt samlas in genom din användning av våra tjänster, däribland tjänster/webbplatser du besöker och/eller beställer, information om geografisk position och teknisk information om din enhet och Internetanslutning.

Personuppgifter

All information som direkt eller indirekt går att koppla till en enskild individ som är i livet är personuppgifter. Till exempel, personnummer, namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Behandling av personuppgifter är all användning av personuppgifter, till exempel insamling, registrering, sammanställning, lagring och distribution, eller en kombination av dessa användningsområden. All behandling av personuppgifter omfattas av Dataskyddsförordningen och Datainspektionen är den myndighet som övervakar att lagen följs.

Vilken information samlar vi in?

Vi samlar in information om dig när du registrerar ett användarkonto och vid användning av våra tjänster. Sådan information är:
IP-adress
Namn/Användarnamn
Epost

Du som användare kan genom budgivarnas tjänster välja att själv addera personuppgifter till din profil, sådan information är:
Förnamn
Efternamn
Bilder (Profilfoto)
Webbadress till personlig hemsida
Telefonnummer
Land
Personlig information/Personligt meddelande
Användarnamn eller webbadress till socialt nätverk (facebook, Twitter, LinkedIn, Skype)
PayPal e-post adress

Information som du själv lämnar till oss

När du registrerar dig som användare, skapar en auktion, registrerar bevakning av auktioner eller lägger ett bud i en auktion lämnar du ifrån dig uppgifter som lagras av oss. Denna information lagras i vår databas för att vi ska kunna tillhandahålla den tjänst du använder, för att vi ska kunna förbättra våra tjänster, för att begränsa missbruk av tjänsterna och för att förhindra och följa upp brottsliga aktiviteter. På samma sätt samlar vi in information om dig när du kontaktar oss, till exempel genom att skicka e- post. Vi sparar även synpunkter och förslag som du lämnar till oss så att vi kan förbättra och utveckla våra tjänster och produkter.

Information som samlas in automatiskt i samband med användning av våra tjänster

När du använder våra tjänster, registrerar vi information om de tjänster och webbsidor du använder och hur du använder dem. Informationen kan delas upp i följande typer:

Teknisk information om din enhet och Internet-anslutning

Via serverloggar och andra verktyg registrerar vi information om den tekniska enhet du använder och hur den är uppkopplad till våra tjänster, inklusive operativsystem, webbläsarversion, IP-adresser, cookies och unika identifieringsfiler. Denna information används oftast för anonymiserad och aggregerad statistik, men kan också kopplas ihop med ditt användarkonto. Informationen gör bland annat att vi kan analysera på vilket sätt du använder våra tjänster och att vi kan anpassa våra tjänster till den enhet du använder för en bättre användarupplevelse.

Informationsinsamling genom registrering i sociala medier

Vi kan komma att erbjuda inloggningstjänster som innebär att du kan använda tredje mans loginuppgifter för att få åtkomst till budgivarna.se. Vi kan även komma att erbjuda tjänster som gör det möjligt att dela information i sociala medier.

Du kan välja att ge oss åtkomst till vissa personuppgifter som lagras av webbplatser som drivs av tredje man. Personuppgifterna som vi kan få åtkomst till varierar beroende på webbplats och styrs av dina inställningar på den webbplatsen och ditt samtycke. Genom att koppla ett konto som administreras av tredje man med ditt konto på budgivarna.se och tillåta att budgivarna får åtkomst till denna information, så samtycker du till att budgivarna får samla in, använda och spara information från dessa webbplaster i enlighet med denna Integritetspolicy.

Information om hur du använder tjänsterna

När du söker efter en auktion på budigivarna.se, eller använder våra tjänster i övrigt, registreras denna aktivitet automatiskt i våra dataloggar. Vi använder denna information, bland annat för att försvåra missbruk av tjänsterna, förhindra brottsliga aktiviteter, förbättra våra tjänster och tillhandahålla innehåll som är anpassat efter ditt användarmönster (exempelvis att visa annonser i ditt område eller ge förslag på liknande innehåll som du sökt efter).

Platsinformation

När du använder våra tjänster tar vi fram ditt ungefärliga geografiska läge baserat på din IP-adress Informationen används till exempel för att visa auktioner som är relevant för din geografiska plats.

Cookies och annat innehåll som lagras lokalt

Vi använder exempelvis cookies (kakor) för att du inte ska behöva logga in varje gång du besöker vår webbplats. Mer om cookies kan du läsa om på sidan om cookies.

Vad används uppgifterna till?

Personliga tjänster, omdömen och marknadsföring.

Vi kan använda dina uppgifter för att anpassa bannerannonser och annat kommersiellt innehåll.

Förbättra användarupplevelsen

Vi använder insamlad data för att ge dig mer användarvänliga tjänster och vid behov förbättra vårt gränssnitt, till exempel för att användare med en viss webbläsare eller mobiltelefon inte ska ha svårt att skapa eller söka bland auktioner.

Förhindra missbruk av tjänsterna

Vi använder den information som rör användarnas aktiviteter och tekniska data för att begränsa olika former av missbruk av våra tjänster och för att förhindra brottsliga aktiviteter. Med missbruk avses bland annat bedrägeri, utskick av skräppost, phishing, trakasserier, försök till olovlig inloggning på användarkonton samt övriga aktiviteter som är otillåtna enligt våra regler eller olagliga.

Informationsdelning

Om man misstänker att det har förekommit en lagöverträdelse i samband med användning av våra tjänster kommer information om din användning av våra tjänster på begäran att lämnas ut till myndigheter. Vi kommer inte att dela, sälja, överlåta eller på annat sätt lämna ut personlig information om dig på annat sätt än vad som anges i denna personuppgiftspolicy om vi inte är skyldiga att göra det på grund av ett bindande beslut av domstol eller efter att vi först inhämtat ditt samtycke. Personuppgifter kommer inte att lagras längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla syftet med behandlingen och de personuppgifter som samlas lagras och behandlas på ett tryggt och säkert sätt.

Användning av analysverktyg och cookies

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats. För att uppnå bästa möjliga funktionalitet samlar vi in olika typer av information om våra användare. Exempel på sådan information är de sidor på budgivarna.se som besökts. Vi använder också olika former av teknik för att känna igen dig som användare och för att analysera data om våra användare. Tekniken används då den är nödvändig för att tjänsten ska fungera, för att göra det lättare för dig att använda tjänsten, och för att vi ska kunna genomföra analyser som gör det möjligt för oss att ytterligare utveckla våra tjänster i linje med användarnas behov. För närmare information om hur vi använder cookies hänvisas till vår cookiepolicy.

Avsluta vår användning av personuppgifter

Om du återkallar ditt samtycke för användning eller utlämnande av dina personuppgifter för andra ändamål som anges i denna Integritetspolicy, så kan det innebära att vi inte kan fortsätta ge dig åtkomst till tjänsterna som budgivarna.se erbjuder.

På din begäran och i enlighet med bestämmelserna i detta avsnitt, så kommer vi att avsluta ditt konto och så snart som möjligt ta bort dina personuppgifter så att de inte visas för andra användare. Vi kan även komma att stänga eller inaktivera konton som inte används eller konton som används i strid med vårt Användaravtal.

Dina rättigheter

Med förbehåll för de begränsningar som följer av Dataskyddsförordningen så har du vissa rättigheter avseende dina personuppgifter. Vänligen kontakta oss om du vill utöva någon av dessa rättigheter. Om du vill begära tillgång till alla personuppgifter som vi har om dig, observera att du behöver bevisa din identitet.

Ändringar av policyn

Vi kommer att regelbundet uppdatera denna personuppgiftspolicy för att spegla eventuella ändringar i hur vi behandlar personuppgifter. Om väsentliga ändringar genomförs kommer vi att informera dig om dessa på denna sida.

Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies mer information

Vi använder cookies!

Cookie-inställningarna på denna webbplats är inställda på " tillåta cookies " för att ge dig den bästa webbupplevelse som möjligt. Om du fortsätter att använda denna webbplats utan att ändra inställningarna för cookies eller du klickar på "Acceptera" i popupp fönstret nedan då samtycker du till detta.

En cookie är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder cookies. Nästa gång du besöker samma webbplats kan den läsa din cookie och visa sidorna enligt dina inställningar.

Du kan kontrollera och radera cookies precis som du vill. Läs mer på aboutcookies.org. Du kan ta bort alla cookies som finns på din dator och du kan ställa in webbläsaren så att den inte tar emot några cookies. I så fall måste du eventuellt göra om vissa inställningar varje gång du går in på en webbplats och vissa tjänster och funktioner kanske inte fungerar.

Om du inte accepterar att det sparas cookies i din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare (Internet Explorer, Firefox, Chrome m fl) så att den inte sparar cookies.

Mer information om cookies kan du hitta på PTS. i deras text - "Frågor och svar om kakor (cookies) för dig som använder internet".

Stäng